Onze geschiedenis

 • 46

  1946 De oprichting

  De voorloper van de huidige TC Automotive, begint als de heer Janssen, welke als technische man bij de Bera (de textielfabriek van de familie Beeren) werkte, na de oorlog voor zichzelf begint met automaterialen in Weert.

  TcGeschiedenis1

 • 52

  1952 De uitbreiding

  Al snel blijkt Weert te klein en wordt er naar uitbreiding gezocht in Eindhoven. Onderdak wordt gevonden in de kelder van het Corso hotel te Eindhoven. De heer van Leeuwen wordt bedrijfsleider van de vestiging.

  TcGeschiedenis1.1

 • 58

  1958 Nieuwbouw

  Ook deze behuizing blijkt al snel te klein, en in 1958 verhuist de vestiging naar de grootste garage van Nederland, van Van der Meulen Ansems.

  TcGeschiedenis2

 • 62

  1962 Technische Centrale

  De heer Beeren had interesse in het bedrijf van dhr. Leo Janssen in Eindhoven. Dhr Janssen had daar wel interesse in omdat het bedrijf in Weert hoognodig moest worden uitgebreid en hij best een financiƫle steun hiervoor kon gebruiken. Dhr. Beeren had grond in overvloed en zo kwam al spoedig een transactie tussen beide heren tot stand. De naam Janssen veranderd in Technische Centrale en de heer van Leeuwen wordt directeur. Frans en Jan Beeren komen in de zaak werken. In de periode aan de Vestdijk ontwikkeld het bedrijf zich tot een grossier die niet alleen regionaal maar zelfs landelijk meetelt.

  Al snel is Eindhoven te klein en worden er filialen geopend. De eerste komt in Geldrop en later volgt de overname van de fa. van Gorp in Venlo. De filialen Veldhoven, Valkenswaard en Sint Oedenrode volgen al snel.

 • 71

  1971 Nieuwbouw Bisschop Bekkerslaan

  Er word begonnen met nieuwbouw aan de Bischop Bekkerslaan te Eindhoven. De plaats waar nu nog altijd het hoofdkantoor is gevestigd.

 • 84

  1984 Uitbreidng

  De heer van Leeuwen gaat met pensioen en Frans Beeren neemt het roer over. Er worden filialen geopend in Helmond en Best. Later volgen Venray en Panningen. De ontwikkelingen staan niet stil. De volgende generatie staat in de startblokken en wil vooruit. Filialen volgen in Helmond, Weert en Roermond.

 • 04

  2004 AD Netwerk

  In 2004 sluit TC zich aan bij het AD netwerk. Ondertussen gaat ook de uitbreiding met vestigingen door. Bladel wordt overgenomen van Nico verbeek en in Deurne wordt een nieuwe vestiging geopend.
  logo-adb

 • 11

  2011 Koetsier

  De samenwerking binnen AD met de firma Koetsier in Maastricht en Sittard heeft ertoe geleid dat TC ook in Zuid Limburg actief wordt. In 2011 worden de vestigingen van Koetsier opgenomen in het TC netwerk.
  koetsier120

 • 12

  2012 TC Autotechniek

  De markt veranderd en auto’s worden complexer. Om de garagebedrijven volledig te kunnen ondersteunen breidt TC uit met een elektro, diagnose en dieselwerkplaats onder de naam TC Autotechniek. Daarnaast worden er mobiele werkplaatsen uitgerust welke de garage ondersteunt met diensten die zij zelf niet verzorgen. Zo worden er versnellingsbakken gespoeld, injectoren gedemonteerd en airco’s, welke zijn uitgerust met het 1234yf koelmiddel, geserviced.

 • 14

  2014 Krachten Bundeling

  TC Autotechniek en EDSL, Elektro en Diesel Service Limburg bundelen hun krachten. Ook verwelkomen we de Maastrichtse grossier Priem Rozenberg bij de groep.

  priem

Heeft u een vraag of een opmerking?

Neem dan nu direct contact op met de Technische Centrale CallCenter +088 1234000