Geslaagde Opening Autoniveau Trainingscentrum!

AD-grossiers TC-Automotive, Staadegaard Automotive openden deze week een eigen trainingscentrum in Eindhoven. De trainingen worden gegeven door Autoniveau.

In de Eindhovense vestiging werd een voormalige bandenopslagruimte verbouwd tot Hightech praktijktrainingsruimte en uitgerust met nieuw Bosch equipment. Sinds 1 september worden er al trainingen gegeven, maar de officiële opening vond deze week plaats in aanwezigheid van in totaal zo’n vierhonderd klanten van de drie grossiersgroepen.

“Kennis bijspijkeren is cruciaal, de auto wordt steeds complexer en de ontwikkelingen gaan keihard door”, aldus Staadegaard-directeur Simon Staadegaard. Ondanks de lastige markt voor auto-onderhoud zijn er volgens Staadegaard nog voldoende kansen, maar is de juiste apparatuur en zeker ook kennis nodig om ze te kunnen pakken.

Om de noodzaak van technische trainingen kracht bij te zetten was Alex Hazeleger, producttrainer bij Mercedes-Benz uitgenodigd om een presentatie te geven over de techniek die er in de laatste generatie S-klasse zit. De radarsystemen achter de voorbumper, de camera’s in de voorruit, de ruim 30 individueel te bewegen led’s per koplamp en de ionisatie-airco van het model zullen heel wat werkplaatsen voor een uitdaging stellen, wanneer er iets stuk gaat.

Systeemkennis
De trainingen die in Eindhoven worden gegeven gaan vooral over systeemkennis en diagnose en lopen van Niveau 2 tot en met Niveau 4 en hoger. De onderwerpen lopen uiteen van het werken met apparatuur, zoals de Bosch KTS tot de werking en diagnose van elektrische systemen, diesel systemen , airco en verwarmingssystemen, CAN-bus en datanetwerken, sensoren/actuatoren, motormanagement en abs, stuur en stabiliteitssystemen .

Aan de training gaat een online screening vooraf om het niveau van de cursist vast te stellen. Nadat deze binnen 30 dagen is afgerond wordt een persoonlijk opleidingsplan voor de cursist opgesteld. Daarop worden 4 praktijktrainingen ingepland die steeds worden voorafgegaan aan een online training die bijvoorbeeld thuis geleerd kan worden. Hierdoor kunnen de praktijktrainingen ( van 14.00 tot 21.00 uur) ook echt zonder theorie gegeven worden.

De trainingen zijn volgens Ruud Breukers van Autoniveau vergelijkbaar met de trainingen die Bosch geeft in zijn eigen trainingscentrum in Barneveld. Onze trainingen zijn dan ook Bosch-Approved waardoor ook Bosch Car Service en Autocrew garage bedrijven in Eindhoven mogen komen trainen.

“Het voordeel voor onze klanten is dat ze in de meeste gevallen dicht bij huis kunnen trainen en door de middag-avond planning veel minder uren hoeven te missen in de werkplaats. Dat scheelt de ondernemer al snel honderden euro’s “ legt Hubert Beeren van Technische Centrale uit.

Over belangstelling hebben de drie grossiers niet te klagen. Ruim 300 monteurs hebben zich al ingeschreven of volgen al een cursus dit jaar.