Bosch – Dieselsystemen alleen nog maar via eigen netwerk!

Fabrikant Bosch levert de onderdelen voor de nieuwste generatie commonrail dieselsystemen alleen nog aan de eigen Diesel Centers (BDC’s). Dit betekent dat andere bedrijven de nieuwe Bosch-dieselcomponenten CRI-3 en CP-4 niet kunnen en mogen repareren en dat gereviseerde Bosch-dieselcomponenten alleen nog via Bosch’ eigen netwerk op de markt worden gebracht. Dat vertelt Thierry Leblanc, directeur aftermarket Benelux bij Bosch, aan Automotive.

De huidige en vorige generaties commonrail dieselsystemen werden ook via andere distributeurs gereviseerd en verkocht. Het probleem is dat sommige van deze bedrijven bij het reviseren van Bosch-injectoren imitatie-onderdelen (zoals verstuivers, ringen en veren) gebruiken.

Omdat ze wel in de ‘oude’ behuizing worden geplaatst, staat op deze injectoren dus ook een Bosch-logo. “Terwijl ze niet onder dezelfde condities en voorwaarden zijn getest als de Bosch-systemen die onze partners leveren”, zegt Leblanc. “Omdat je op deze delen nog wel ons logo tegenkomt, schaadt het ons imago en dat van onze partners. En in het algemeen schenden dit soort imitatieproducten natuurlijk vooral het imago van de revisiebranche. Met deze stap borgen we de kwaliteit van gereviseerde Bosch’ dieselsystemen. Ook is het een aanval op immitatiedelen.”

Onder de imitatiemerken schaart Bosch overigens alle niet van de fabrikant zelf afkomstige onderdelen.

Voor meer informatie over TC Autotechniek kunt u hier terecht!